Vil du bestille bredbånd (ADSL/VDSL)?

Nordvest Fiber tar imot bestillinger for bredbånd via kopperkabler til boliger i Ålesund.  Kontakt oss for bestilling til din adresse.

Vil du ha fiber? Nordvest Fiber vil levere fiber og TV- tjenester fra Altibox i store deler av Møre og Romsdal.  Besøk oss på nordvestfiber.no og sjekk om du også kan få fiber.

Hvordan bedre resultatet på hastighetstesten

Her får du forslag til tiltak du kan gjøre for å forbedre bredbåndskapasiteten. Skriv gjerne ut hele dokumentet før du begynner.

  1. Bruk riktig utstyr
  2. En maskin av gangen
  3. Slå av det trådløse nettverket
  4. Datamaskinen
  5. Virus og skadelig kode
  6. Slå av unødvendig programvare
  7. Passordbeskytt det trådløse nettverket
  8. Mobilt bredbånd? - test på forskjellige steder
  9. Test flere ganger

 

1
 Bruk riktig utstyr

 Bruk alltid den type utstyr (modem, ruter, dekoderboks) som bredbåndsleverandøren din anbefaler. Kombiner ikke nytt og gammelt utstyr (for eksempel et gammelt strømadapter til et nytt modem).

2
 En maskin av gangen

Har du flere datamaskiner, eller annet utstyr som deler samme bredbåndsoppkopling (f.eks. bredbåndstelefon), vil de stjele båndbredde fra hverandre. Slå derfor av, eller kople ut de andre maskinene, før du sjekker kapasiteten på abonnementet ditt på Nettfart.no.

3
 Slå av det trådløse nettverket

Slå av det trådløse nettverket før du utfører testen. Kople deretter datamaskinen direkte til bredbåndsuttaket i veggen, eller til modemet. Trådløs oppkopling, eller trådløse nettverk, klarer sjelden å overføre den kapasiteten du får inn til modemet videre over til datamaskinen. Det er viktig å tenke på dette når du bruker Internett til handlinger som krever mye båndbredde, for eksempel direktevisning av TV-program, filmer osv.

4
 Datamaskinen

Har du en gammel datamaskin, et gammelt nettverkskort, for lite minne eller en treg prosessor (CPU)? Utstyrets kvalitet påvirker opplevelsen av kapasitet. Dersom det er mulig, test bredbåndskapasiteten på abonnementet ditt med en annen datamaskin og sammenlikne resultatene. Da vil du lettere se om problemene er relatert til utstyret eller til abonnementet.

5
 Virus og skadelig kode

Undersøk om datamaskinen er angrepet av virus eller spyware (spionprogrammer). Virus og spyware kan skade maskinen og ta mye kapasitet. Dermed blir både maskinen tregere og bredbåndskapasiteten dårligere. Noen virus utnytter bredbåndet for å laste ned eller sende innhold fra maskinen uten at du merker det på annen måte enn at ”alt blir tregere”. Les om virus og spyware på Nettvett.no.

6
 Slå av unødvendig programvare

Før du tester, bør du forsikre deg om at ikke annen programvare som krever mye bredbåndskapasitet er aktiv på maskinen. Dette kan for eksempel være fildelingsprogrammer. Disse kan være aktive selv om du er ferdig med egen filoverføring. Slå dem derfor av før du tester.

7
 Passordbeskytt det trådløse nettverket

Det er svært viktig at du passordbeskytter det trådløse nettverket. Hvis ikke, kan andre enn dem du har gitt tilgang bruke bredbåndsabonnementet ditt. Dette vil senke kapasiteten, og du risikerer også at nettverket ditt brukes til ulovlige handlinger. Lær om sterke passord på Nettvett.no.

8
 Mobilt bredbånd? - test på forskjellige steder

Dekningen kan variere mye, selv innenfor et relativt lite område. Forsøk derfor å flytte mottakeren/antennen ved dårlig dekning. Kapasiteten kan også variere over tid, avhengig av hvor mange som er på nett samtidig i området som dekkes av basestasjonen. Vegger forstyrrer signalene, og derfor anbefaler vi deg å sitte i nærheten av et vindu. I en kjeller eller i rom med tykke vegger, kan signalene bli svært svake.

9
 Test flere ganger

Når mange er på nett samtidig, for eksempel ved store hendelser som mange vil følge med på, kan hastigheten gå ned. Forsøk derfor å måle kapasiteten til ulike tider på døgnet, slik at du oppnår et representativt gjennomsnitt.

 

 

kart

Åpningstider

Vår kundeservice er
tilgjengelig 8 timer pr dag

Mandag-Fredag: 8 til 16
Helg: Stengt

Kontakt oss

Besøksadresse:
Postvegen 13
6018 Ålesund

Postadresse:
Nordvest Fiber AS
Postboks 8044 Spjelkavik
6022 Ålesund

Telefon 71 70 57 70